tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语考试 >>

河南省专升本英语密押卷


河南省专升本英语密押试卷(一)

Part Ⅰ. Vocabulary and Structure (40 points)

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence
there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes
the sentence, and then you should mark the corresponding letter on the Answer
Sheet.

1. with the developed countries, some African countries are left far
behind in terms of people’s living standard.

A. Compare B. To compare C. Compared D. Comparing

2. You were silly not your car.

A. to lock B. to have locked C. locking D. having locked

3. I don’t think it’s wise of you to your greater knowledge in front
of the director, for it may offend him.

A. show up B. show out C. show in D. show off

4. My boss has always attended to the of important business himself.

A. transaction B. solution C. translation D. stimulation

5. In nature, there is nothing more important than the sun, we get heat
and light.

A. by which B. from which C. with which D. to which

6. — Time for football game. Do you mind if I change to sports channel?

— .

A. Yes, I agree B. No, no change

C. Yes, please D. Not at all. Go ahead

7. Li Lei didn’t meet the famous American professor he was on holiday
in America last year.

A. unless B. until C. if D. whether

8. So after she learned the good news that she could hardly fall asleep
that night.

A. excited the mother was B. was the mother excited

C. the mother was excited D. excited was the mother

9. One of the wrong notions about science is that many scientific discoveries
have come about .

A. accordingly B. accidentally

C. artificially D. additionally

10. I always keep candles in the house there is a power cut.

A. if B. in case C. on condition that D. when

11. I don’t think we’ve met before. You are confusing me .

A. with some other B. with other person

C. with someone else D. with one other

12. Machine tools will keep their accuracy they are properly lubricated
at regular periods.

A. although B. until C. therefore D. provided that

13. he failed in the final examination was that he had not prepared at
all.

A. The reason why B. The reason for

C. The reason which D. The reason of

14. Mary is the kind of person who always seems to be a hurry.

A. on B. in C. with D. for

15. Mr. Li said that he would be punctual for the appointment, he were
late?

A. so what B. but what if C. how about D. and what about

16. I told him we thought highly his plays and we still put them on the
boards.

A. in B. about C. of D. for

17. This time next week I’ll be on vacation. Probably I on a beautiful
beach.

A. am lying B. have lain C. will be lying D. will have lain

18. , we went swimming in the river.

A. The day being very hot B. It was a very hot day

C. The day was very hot D. Being a very hot day

19. She didn’t go to the cinema last night, she had to finish her term
paper.

A. as B. if C. till D. though

20. Mary tried to teach her little brother how to pronounce words her
teacher did.

A. in much the same way like B. with much the same way as

C. in much the same way that D. using much the same of

21. By this time next year, we all the land into rice fields.

A. had turned B. will have turned C. have turned D. have been turning

22. It is time we computers to the production of iron and steel.

A. will apply B. applied C. have applied D. would have applied

23. Sarah has got a well-paid job, she will no longer have to rely on her
parents.

A. Although B. Now that C. Even after D. Since that

24. he did at the party surprised everyone very much.

A. Where B. Which C. It D. What

25. She did nothing but the whole time she was there.

A. complain B. be complaining C. complained D. complaining

26. , he refused to give any explanation.

A. When asked to comment on the quality of the goods

B. When he being asked to comment on the quality of the goods

C. When asking to comment on the quality of the goods

D. When he asked to comment on the quality of the goods

27. The fact she had not said anything surprised all of us.

A. which B. what C. that D. how

28. With the teacher me, I feel quite at ease.

A. help B. helped C. helping D. being help


29. It me of the village where we spent our holidays last summer.

A. remembers B. relieves C. recalls D. reminds

30. My wife was so in the novel that I hadn’t dared to make a sound.

A. focused B. absorbed C. missed D. concentrated

31. If any lady owns this watch, will she please come forward and it?

A. ask B. require C. return D. claim

32. It was my younger brother who me to jazz.

A. informed B. introduced C. performed D. assured

33. The city for the 2008 Olympic Games is Beijing.

A. host B. only C. master D. main

34. Every month the group meets, so its members can their views.

A. change B. imply C. find D. exchange

35. Usually people under stress to express their full range of potential
(潜能).

A. intend B. tend C. happen D. lead

36. When I first met him, I had the that he was a shy boy.

A. impression B. meaning C. viewpoint D. progress

37. We shouldn’t our prospects by laziness.

A. damage B. upset C. ruin D. harm

38. We could not persuade him to accept it, make him see the importance
of it.

A. you could neither B. nor could you

C. you could either D. nor you could

39. I worked on a farm for a long time and so got a(n) into the life of
a farmer.

A. finding B. insight C. realization D. understanding

40. He himself as a business executive(主管); in fact, he is a clerk.

A. defined B. suggested C. described D. wanted

Part Ⅱ. Reading Comprehension (40 points)

Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by
some questions or incomplete statements. For each of them there are 4 choices
marked A, B, C and D. You should decide on the best choice, and mark the
corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage One

The British policeman has several nicknames, but the most frequently used are
“copper” and “bobby”. The first name comes from the verb “cop” meaning “to
take”, and the second comes from the first name of Sir Robert Peel, a 19th century
politician, who was the founder of the police force. An early nickname for the
policeman was “peeler”, but this name had died out.

Visitors to England seem, nearly always, to be very impressed by the English
police. In fact, it has become a joke that visitors to Britain, when asked for his
opinions of the country, will always say, “I think your policemen are wonderful.”

Well, the British bobby may not always be wonderful but he is usually a very


friendly and helpful person.

A music-hall song of some years ago was called “If you want to know the time,
ask a policeman.” Nowadays, most people own watches but they still seem to find
plenty of other questions to ask the policemen. In London, the policemen spend so
much of their time directing visitors about the city that one wonders how they ever
find time to do anything else.

41. The British policeman has nicknames mentioned in the passage.

A. two B. three C. several D. many

42. The main idea of the second paragraph is that .

A. visitors to Britain are very thankful to the policemen for their help

B. the British policemen tell the visitors the views of their country

C. visitors to England think the British policemen are wonderful

D. the English policemen have become a joke to the visitors

43. “If you want to know the time, ask a policeman.” This means .

A. the British policeman knows the time correctly

B. the British policeman likes to tell the time to the visitors

C. most people’s watches don’t go well

D. the policemen are friendly and helpful

44. What’s the attitude of the British people towards the policemen?

A. They respect them very much.

B. They don’t respect them at all.

C. They think the policemen are friendly and helpful.

D. They don’t like them.

45. From the whole passage, we know that .

A. the British policemen spend a lot of time directing the visitors to London

B. the British policemen’s nicknames may not be wonderful

C. the British policemen can’t find any time to do anything else but help the
visitors all day

D. the British policemen’s nicknames have died out

Passage Two

Some people believe that you have to be a special kind of people to sell a product.
But although it is clear that a successful salesman does need special talents and
an open personality, many of the skills he uses are used by us all.

We build and keep relationships with different kinds of people, we listen to
and take note of what they tell us and don’t just enjoy the sound of our own voices,
and we explain things to them or discuss ideas with them.

In the same way, any company needs to establish a personal relationship with
its major clients and potential customers. It is often said that “people do business
with people”: a firm doesn’t just deal impersonally(没有人情味地) with another
firm. A person in the buying department regularly receives personal visits from
people representing the firm’s suppliers(供应商)—or in the case of department
stores of chain stores, a team of buyers may travel around visiting their suppliers.

Keeping sales people“on the road”is much more expensive than employing them
to work in the office. Much of the sales people’s time is spent unproductively


traveling. Telephone selling may use this time more productivity, but a face-to-face
meeting and discussion is much more effective. Companies involved in the export trade
often have a separate export sales force. Its travel and accommodation expenses may
be very high. As a result, servicing overseas customers may often be done by phone,
telex(电传) or letter, and personal visits may be less often. Many firms appoint
an overseas agent or distributor(分销商) whose own sales force takes over the
responsibility for selling their products in another country.

46. According to the passage, to be a successful salesman, one .

A. doesn’t need any talent

B. needs to go out every day

C. should listen to his boss

D. should be able to work with different kinds of people

47. In the third paragraph, “potential customers” refers to people who

.

A. are likely to buy your products

B. are already important clients of your firm

C. are not willing to buy your products

D. are not interested in your products

48. The phrase “on the road” in the last paragraph can be best replaced by

.

A. traveling B. relaxing C. playing D. sightseeing

49. The passage indicates that some companies use telephone selling because

.

A. they have too many sales people

B. their sales people don’t like traveling

C. it saves time

D. it is more polite

50. The last paragraph says that an overseas agent of a company is responsible
for .

A. training local sales people

B. protecting local customers

C. holding regular sales conferences

D. selling its products in the local area

Passage Three

In April 1985, the management of the Coca-Cola Company announced its decision
to change the flavor of the company’s flagship brand. This decision was made based
on the fact that Pepsi consumer research discovered in blind taste tests that a
majority of consumers preferred the taste of Pepsi to that of Coke. The “Pepsi
Challenge” campaign made this public knowledge and Coke executives quickly moved
to change American’s top brand. New Coke came in a new can, with updated red and
silver graphics replacing the traditional red and white look. Although taste tests
of the New Coke had shown that a majority of those tested preferred the new product,
these tests could not gauge (评估) the emotional appeal of the “old” Coke. In other
words, consumers want their cake and eat it too. A large public cried one after


another during the 79 days when “old” Coke was no longer on the shelves. Coca-Cola
quickly reintroduced the “old” Coke when they realized market share was falling
and named it Classic Coke. Volume for the classic brand has risen 24 percent since
1984, making it the No.1 soft drink in the land since 1987. Consumers became even
more loyal to the brand after it was temporarily taken away from them.

51. What do you think is the best title for this passage?

A. Consumers’ Loyalty to the Old Coke Brand

B. Competition between Coca-Cola and Pepsi

C. New Coke—A Lesson in Brand Loyalty

D. Always Coca-cola

52. Why did Coca-Cola Company decide to change the flavor of the company’s
flagship brand?

A. Because it’s in their plan.

B. Because of consumers’ preference.

C. Because of the competition brought by Pepsi Company, the “Pepsi Challenge”
campaign.

D. Because the management don’t want to keep that brand anymore.

53. What is the New Coke like?

A. It is a traditional can.

B. It is a new can, with updated red and silver graphics.

C. It has a red and white look.

D. The New Coke can is blue.

54. From this passage we can infer that .

A. A Pepsi consumer research shows that a majority of consumers preferred the
taste of Pepsi to that of Coke.

B. In Coke’s test, the majority of those tested preferred the old coke.

C. New Coke has more loyal consumers than the old one.

D. New Coke sells better than the old coke.

55. From when did Coca-cola become America’s No.1 soft drink?

A. Since 1984 B. Since 1985 C. Since 1987 D. Since 1989

Passage Four

There are two kinds of memory: short-term and long-term. Information in
long-term memory can be remembered at a later time when it is needed. The information
may be kept for days or weeks. However, information in short-term memory is kept
for only a few seconds, usually by repeating the information over and over. The
following experiment shows how short-term memory has been studied.

Henning studied how students who are learning English as a second language
remember vocabulary. The subjects in his experiment were 75 college students. They
represented all levels of ability in English: beginning, intermediate, and
native-speaking students.

To begin with, the subjects listened to a recording of a native speaker reading
a paragraph in English. Following the recording, the subjects took a 15-question
test to see which words they remembered. Each question had four choices. The subjects
had to circle the word they had heard in the recording. Some of the questions had


four choices that sound alike. For example, weather, whether, wither, and wetter
are four words that sound alike. Some of the questions had four choices that have
the same meaning. Method, way, manner, and system would be four words with the same
meaning. Finally the subjects took a language proficiency test.

Henning found that students with a lower proficiency in English made more of
their mistakes on words that sound alike; students with a higher proficiency in
English made more of their mistakes on words that have the same meaning. Henning’s
results suggest that beginning students hold the sound of words in their short-term
memory, and advanced students hold the meaning of words in their short-term memory.

56. Henning made the experiment in order to study .

A. how students remember English vocabulary by short-term memory

B. how students learn English vocabulary

C. how to develop students’ability in English

D. how long information in short-term memory is kept

57. Which of the following statements is TURE according to the passage?

A. Information in short-term memory is different from that in long-term memory.

B. Long-term memory can be achieved only by training.

C. It is easier to test short-term memory than long-term memory.

D. Henning gave a separate test on vocabulary to his students.

58. From Henning’s result we can see that .

A. beginners have difficulty distinguishing the pronunciation of words

B. advanced students remember words by their meaning

C. it is difficult to remember words that sound alike

D. it is difficult to remember words that have the same meaning

59. The word “subject” in the passage means .

A. memory

B. the theme of listening material

C. a branch of knowledge studied

D. the student experimented on

60. The passage centers on .

A. memory B. two kinds of memory

C. short-term memory D. an experiment on students



Part Ⅲ. Cloze(20 points)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there
are four choices marked A, B, C and D. You should choose the ONE that best
fits into the passage and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.



My work keeps me in Hong Kong most of the year, but I do try to get 61 for
a month in 62 —usually July, now as you probably know that’s the main

63 season in Europe, the favourite places for holiday and the famous cities
are usually very 64 .

But I’m not seeking the sun—I get plenty of 65 in Hong Kong—and I’m
certainly not seeking the 66 !


So when I go on holiday I buy a Train Pass(a sort of train ticket) that 67 me
first class travel on most of the 68 of western Europe.

First class compartments(车厢) are 69 crowded and they are very
comfortable.

If you’re going on an overnight 70 you can take a sleeping train for some
extra money. There are usually dining cars in the train.

I find that 71 travel is restful and 72 . There’s always something
to see.

I particularly enjoy 73 through Switzerland and Italy.

You can get a very good 74 of what a country is like from a train; you
don’t go too fast and you stop quite often.

75 rail travel is very safe and I am never sick on a train 76 I am
on a ship!

Then there are always people to 77 if you feel like a chat.

The 78 that I seldom travel by plane is quite simple, as train stations
are usually built in the city centre, I don’t have to 79 transport; transport
can be a problem when arriving by 80 .

61. A. back B. off C. home D. away

62. A. Hong Kong B. Europe C. summer D. autumn

63. A. holiday B. visiting C. windy D. rainy

64. A. quiet B. peaceful C. beautiful D. crowded

65. A. pleasure B. daylight C. sunshine D. money

66. A. crowds B. people C. help D. city-life

67. A. shows B. allows C. gives D. takes

68. A. highways B. paths C. roads D. railways

69. A. hardly B. always C. certainly D. much

70. A. way B. journey C. service D. work

71. A. sea B. plane C. car D. train

72. A. interesting B. tiresome C. lonely D. cheap

73. A. to travel B. traveling C. to drive D. driving

74. A. idea B. looking C. drawing D. painting

75. A. Also B. Yet C. But D. However

76. A. when B. while C. as D. and

77. A. talk to B. talk C. speak about D. speak

78. A. aim B. conclusion C. reason D. fact

79. A. worry about B. order C. take care of D. consider

80. A. ship B. train C. car D. air

Part Ⅳ. Word Formation (10 points)

Directions: There are 10 incomplete statements in this part. You should fill
in each blank with the proper form of the given word, and write your answer on
the Answer Sheet.

81. The (manage) of a company is a very important part of the working
process to its development.

82. Although John was not experienced in business, he did it with (confident).


83. Your ideas are very interesting, but we need some (practice) advice
for getting out of the trouble.

84. The place was so (attract) that the tourists spent much more time
there than in any other place.

85. Tim told me not to worry because the (operate) on Mr. Smith was very
successful.

86. Childhood is a period of rapid (grow).

87. He says his life has lost its (mean) for him since his wife died.

88. (Frank) speaking, what do you want me to do?

89. There is hardly any (differ) in their attitudes towards their
colleagues.

90. Although I do not share his religious (believe), I respect him.

Part Ⅴ. Translation (20 points)

Section A

Directions: There are 5 sentences in this section. Please translate them from
Chinese into English, and write the answer on the Answer Sheet.

91. 正在修路,我们只好绕道而行。

92.不回电话是不礼貌的,不管电话是谁打来的。

93.警察破门而入,结果发现房间里什么也没有。

94.你出门之前千万要记得把家里的电灯和煤气都关好。

95.如果他昨天将他的电话号码告诉了我,我现在就可以给他打电话了。

Section B

Directions: There are 5 sentences in this section. Please translate them from
English into Chinese, and write the answer on the Answer Sheet.

96. After the war, a new school building was put up where there had once been
a theater.

97. It was only when I reread his poems recently that I began to appreciate their
beauty.

98. We were swimming in the lake when suddenly the storm started.

99. A man escaped from the prison last night. It was a long time before the guards
discovered what had happened.

100. Learning how to use the Internet effectively as a marketing tool means that
you need to learn two different but related bodies of knowledge.

Part Ⅵ. Writing(20 points)

Directions: For this part, you’ve required to write a composition on the topic“How to Own a Book”. You should write at least 120 words, and your composition
should be based on the outline given in Chinese below and write your composition
on the Answer Sheet.

How to Own a Book

1.去书店买回一本书,把它放在书架里并不等于拥有书籍。

2.拥有书籍就是拥有知识:必须一读二实践。

3.结论。






















河南省英语密押试卷(二)



Part Ⅰ. Vocabulary and Structure (40 points)

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence
there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes
the sentence, and then you should mark the corresponding letter on the Answer
Sheet.

1. We it that they would accept the proposal.

A. made; for granted B. took; for granted

C. took; for granting D. made; for granting

2. We have to put off the sports meeting the examination.

A. owing to B. in case of C. lack of D. in spite of

3. He spends his reading newspapers and magazines.

A. leisure B. liberty C. freedom D. space

4. Only in this way out the enemy troops.

A. can we wipe B. we wiped

C. we can wipe D. did we had wiped

5. In fact I would rather leave for San Francisco in Los Angeles.

A. by staying B. than stay C. than staying D. to stay

6. She is going to town .

A. to have repaired her watch B. to have her watch repaired

C. to repair her watch D. for repairing her watch

7. When we reached the station, the train has still not arrived; so we .

A. needed not to hurry B. needn’t have hurried

C. need not to have hurried D. didn’t need to hurry

8. That scientist isn’t too happy with the project, and are her
supervisors.

A. neither B. so C. either D. as

9. I have heard both teacher and students well of him.

A. to speak B. spoken C. to have spoken D. speak

10. In Britain women usually at the age of 60, and men at the age of
65.

A. retreat B. retire C. resign D. withdraw

11. will Mr. Forbes be able to regain control of the company.


A. With hard work B. In spite of his hard work

C. Only if he work hardly D. Only with hard work

12. The bar-tender walked out the counter and began to drive the drunk
out of the bar.

A. from before B. from behind C. from under D. from across

13. The twins are so much and it is difficult to tell one from the other.

A. similar B. equal C. like D. alike

14. The murderer was brought in, with his hands behind his back.

A. being tied B. having tied

C. to be tied D. tied

15. This kind of tea is different .

A. and better than the other B. and it is also better

C. but also better than others D. from the other, and better

16. The reason I don’t go there was a new job.

A. because I got B. because of getting

C. due to D. that I got

17. from the top of the mountain, the town looks magnificent.

A. Seeing B. Being seen C. Seen D. To see

18. He owed his success luck more than to capacity.

A. for B. to C. in D. with

19. Mary sings better than in the class.

A. anyone else B. anyone else is

C. anyone else did D. anyone else do

20. Hurry up, he is sure for us.

A. to wait B. to be waiting C. waiting D. being waited

21. Although not the largest of the world’s oceans, the Atlantic has

drainage area.

A. by far the largest B. by far largest

C. by far larger D. by far large

22. I’m afraid this painting is not by Picasso. It’s only a copy and so it’s

.

A. priceless B. invaluable C. unworthy D. worthless

23. We didn’t know his telephone number; otherwise we him.

A. would have telephoned B. must have telephoned

C. would telephone D. had telephoned

24. the impact of the ideas introduced to Europe by soldiers returning
from the East, the West was greatly changed.

A. Because of B. In addition to

C. By means of D. In accordance with

25. If you want to change for a double room you’ll have to pay $15.

A. another B. other C. more D. each

26. I don’t know as my reading material.

A. choose which book to B. to which book choose

C. to choose which book D. which book to choose

27. production up by 60%,the company has had another excellent year.


A. As B. For C. With D. Through

28. John plays football ,if not better than, David.

A. as well B. as well as C. so well D. so well as

29. — Are you coming to Joana’s birthday party?

— I’m not sure. I go to the concert instead.

A. must B. would C. should D. might

30. You’ve bound to feel a bit before you take your driving test.

A. disappointed B. shy C. frightening D. nervous

31. While the sun, the satellite has sent more than four billion bits
of information back to the earth.

A. having orbited B. being orbited

C. having been orbited D. orbiting

32. It is required that our book reports on Friday.

A. will be handed in B. hand in

C. be handed in D. are handed in

33. According to the weather , it will be cloudy tomorrow.

A. notice B. broadcast C. announcement D. forecast

34. Paul doesn’t have to be made . He always works hard.

A. learn B. to learn C. learned D. learning

35. I don’t regret even if it might have upset her.

A. to tell her what I thought B. to have told her that I thought

C. telling what I thought D. telling her what I thought

36. more attention, the trees could have grown better.

A. Given B. To give C. Giving D. Having given

37. The battle was over, and the wounded sent to hospital and the dead

buried.

A. was; was B. were; were C. is; is D. are; are

38. The chair looks rather hard, but in fact it is very comfortable to .

A. be sit B. sit on C. sit D. be sit on

39. I don’t think anyone can me of not being frank.

A. accuse B. charge C. sentence D. blame

40. Our test multiple-choice questions and a composition.

A. is made of B. is consisted of C. consists of D. is formed of

Part Ⅱ. Reading Comprehension (40 points)

Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by
some questions or incomplete statements. For each of them there are 4 choices
marked A, B, C and D. You should decide on the best choice, and mark the
corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage One

The advantages and disadvantages of a large population have long been a subject
of discussion among economists. It has been argued that the supply of good land is
limited. To feed a large population, inferior land must be cultivated and the good
land worked intensively. Thus, each person produces less and this means a lower


average income than could be obtained with a smaller population. Other economists
have argued that a large population gives more scope for specialization and the
development of facilities such as ports, roads and railways, which are not likely
to be built unless there is a big demand to justify them.

One of the difficulties in carrying out a world-wide birth control program lies
in the fact that official attitudes to population growth vary from country to country
depending on the level of industrial development and the availability of food and
raw materials. In the developing country where a vastly expanded population is
pressing hard upon the limits of food, space and natural resources, it will be the
first concern of government to place a limit on the birthrate, whatever the
consequences may be. In a highly industrialized society the problem may be more
complex. A decreasing birthrate may lead to unemployment because it results in a
declining market for manufactured goods. When the pressure of population on housing
declines, prices also decline and the building industry is weakened. Faced with
considerations such as these, the government of a developed country may well prefer
to see a slowly increasing population, rather than one which is stable or in decline.

41. A small population may mean _ .

A. higher productivity, and a lower average income

B. lower productivity, but a higher average income

C. lower productivity and a lower average income

D. higher productivity and a higher average income

42. According to the passage, a large population will provide a chance for
developing .

A. agriculture B. transport system

C. industry D. national economy

43. According to the passage, slowly rising birthrate perhaps is good for

.

A. a developing nation

B. a developed nation

C. every nation with a big population

D. every nation with a small population

44. In a developed country, people will perhaps go out of work if the birth
rate .

A. goes up B. goes down C. remains stable D. is out of control

45. It is no easy job to carry out a general plan for birth control throughout
the world because .

A. there are too many underdeveloped countries in the world

B. underdeveloped countries have low level of industrial development

C. different governments have different views of the question

D. even developed countries may have complex problems

Passage Two

Today a pilot is totally dependent on what the air traffic controller on the
ground tells him. He can’t see enough to be safe. Flight watch is an instrument
intended to help him.


On a screen in front of the pilot. There will be a map of the airspace around
the plane. The pilot’s own flight level or height and his own plane at the center
of the screen will show up. On the map any other planes in the airspace will appear
as blobs of light with “tails” showing the direction of their flight. The Flight
watch map is unusual, for the other planes are not shown at their true ranges, but
at their distances away in flying time. That gets over the problem of fast planes
being too far away to be seen but likely to make contact in seconds and slow planes
that are close enough to be seen but so slow that there’s no chance of contact for,
say, ten minutes.

The pilot will be able to see on the screen whether another plane’s course
conflicts with his own. The screen will show him the flight number of the other plane,
so he can contact air traffic control and ask them about the other plane’s course.
Then he can take avoiding action if necessary. The screen will show him whether his
action puts him in danger from yet another aircraft.

Technically, the system will be quite complex. Computers will be necessary on
the ground and in each aircraft to enable Flight watch to collect data about the
planes’ courses and to calculate the distances between planes. But such small
computers are now quite cheap, simple and reliable.

46. For his safe flight, what is a pilot dependent on?

A. Flight watch.

B. The air traffic controller in the plane.

C. The command of the air traffic controller on the ground.

D. The pilot himself.

47. Which of the following can help the pilot to keep contact with the air traffic
controller?

A. The screen. B. A computer.

C. The passage doesn’t mention it. D. Flight watch.

48. The Flight watch is to use.

A. quite complex B. quite simple

C. expensive D. cheap

49. The main parts of the Flight watch are .

A. computers B. a screen and certain computers

C. blobs and tails D. a Flight watch map and small computers

50. The computers are .

A. small B. neither large nor small

C. large D. not mentioned

Passage Three

Are you carrying too much on your back at school? I’m sure lots of children
of your age will say “Yes”. Not only the students in China have this problem, but
children in the United States also have heavy schoolbags.

Doctors are starting to worry that younger students are having back and neck
problems as a result of schoolbags being too heavy for them.

“It’s hard for me to go upstairs with my bag because it’s so heavy,” said
Rick Hammond, an 11-year-old student in the US.


Rick is among students who have common schoolbags with two straps to carry them,
but many other students choose rolling (有滚轮的) bags.

But even with rolling bags, getting up stairs and buses is still a problem for
children. Many of them have hurt their backs and necks because of the heavy
schoolbags.

But how much is too much? Doctors say students should carry no more than 10%
to 15% of their own body weight.

Scott Smith, a back doctor, said children under Grade 4 should stay with 10%.
But it is also important that older children don’t stay with over 15%, because their
bodies are still growing. “Children are losing balance and falling down with their
schoolbags,” he said.

Parents and teachers are starting to tell children to only take home library
books they will be reading that night. Some teachers are using pieces of paper or
thin workbooks for students to take home.

One of the best answers is, as some children said, to have no homework at all!

51. From the passage we can know that .

A. only children in China carry too heavy schoolbags

B. children in other countries don’t carry too heavy schoolbags

C. both children in China and the US carry too heavy schoolbags

D. only children in the US carry too heavy schoolbags

52. Children feel it hard for them to go upstairs because .

A. they are too young

B. their schoolbags are too heavy

C. they don’t know how to go upstairs

D. their parents don’t always go upstairs with them together

53. If a child carries a heavy schoolbag, .

A. his back and neck will be hurt

B. his head and arms will be hurt

C. his hands will be hurt

D. his feet will be hurt

54. According to the doctor, Scott Smith, if a child in Grade 5 weighs about
30 kilos, the schoolbag he carries should not be over .

A. 5 kilos B. 3 kilos C. 5.5 kilos D. 4.5 kilos

55. Some students think the best answer to this problem is that .

A. they should have a little homework to do after they get home

B. their teachers had better not ask them to do any homework

C. they should only take home literary books they will read that night

D. they should use thin workbooks instead of thick ones

Passage Four

First aid(急救) is the care given to the injured or sick as soon as possible
after an accident or illness. It is this immediate care and attention before the
arrival of the ambulance (救护车) that sometimes means the difference between life
and death, or a full or partial recovery.

First aid has limitations, as not everybody is a doctor or expert, but it is


a key element of the total medical system.

The principle to be adopted in first aid is immediate action. By-standers (旁
观者) or relatives not knowing what to do, or being too fearful to try, have unwisely
contributed to unnecessary deaths and worse injuries.

It is important that any action taken by the first aid provider is started as
quickly as possible. Quick action is necessary to save life and parts of the body.
One who is not breathing effectively, or is bleeding(流血) heavily, requires
immediate help. If quick effective first aid is provided, then they have a much better
chance of a good recovery.

But it should be remembered that any action taken is to be most careful, and
fright (恐惧) by the first aid provider and by-standers will not be good to the whole
thing. Try to remain calm and think your action through. A calm and controlled first
aider will give everyone confidence that the event is being handled efficiently and
effectively.

56. The writer seems to suggest that if you don’t know much about first aid,
you should .

A. call for help from professionals B. still try to help

C. stand by and not try to help D. learn it from a doctor

57. According to the passage, some injured or sick people died as a result
of .

A. other people’s hesitation to offer first aid

B. unprofessional first aid

C. unnecessary first aid

D. unwise suggestions by by-standers

58. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. One should not apply first aid to the injured without knowing the cause of
the accident.

B. It is easy to carry out first aid if one has the necessary facilities.

C. First aid is an important part of the whole treatment.

D. First aid may not be effective before a doctor or expert comes.

59. The most important thing in providing first aid is to .

A. call for an ambulance B. prevent bleeding

C. know what to do D. act quickly

60. While offering first aid, the helper should .

A. be self-controlled B. have others to assist him

C. have confidence in the sick person D. get rid of the by-standers

Part Ⅲ. Cloze(20 points)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there
are four choices marked A, B, C and D. You should choose the ONE that best
fits into the passage and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.



A desert is a land 61 plants, animals, and people cannot get all the water
they need because the climate is 62 too dry or too cold. 63 deserts
have 64 than 10 inches of rainfall a year. There may be months or even years


between one rainstorm and 65 . The rainwater quickly runs 66 the land,
sinks into the sand or evaporates into the dry air.

No matter how dry a desert may be, it is 67 to man. In some of the driest
regions 68 has found valuable minerals. The discovery of petroleum,in
particular, 69 great changes to the deserts. Oil is now the most important
export of several desert countries in the Middle East, and it has been 70 in
the western Sahara, Saudi Arabia, Iraq and Kuwait are 71 called oil kingdoms.

Man has changed the desert in many ways to make it a better place 72 to
live. But the greatest problem of the deserts 73 . That problem is 74

water over large areas. Man is turning to the sea 75 water.

Scientists are constantly 76 methods of 77 the salt from water so
that it can be used in industry and agriculture. This is called desalinization.
Perhaps the use of atomic power will make desalinization less expensive in the future.
Some people believe that man will one day be able to 78 the climate and produce
rainfall over the desert when it is wanted. This would be a simple 79 to the
water problem, but we 80 much more about the atmosphere before that will be
possible.

61. A. there B. where C. which D. that

62. A. both B. never C. either D. neither

63. A. Most B. Most of C. All D. The most

64. A. fewer B. more C. little D. less

65. A. the other B. other C. the next D. next one

66. A. off B. out of C. into D. from

67. A. rarely worthless B. nearly useless

C. almost of no use D. rarely invaluable

68. A. people B. man C. scientists D. the man

69. A. brought up B. has brought

C. have led up to D. has caused up

70. A. uncovered B. discovered C. unearthed D. founded out

71. A. some time B. sometime C. sometimes D. some times

72. A. where B. which C. in which D. for us

73. A. stays B. leaves C. has left D. remains

74. A. loss of B. lack of C. in need of D. short for

75. A. as a source of B. to look for

C. for supply of D. in search of

76. A. inventing B. improving C. finding D. discovering

77. A. moving B. taking C. removing D. getting

78. A. control B. create C. improve D. arrange

79. A. way B. solution C. method D. settlement

80. A. need know B. want to learn

C. need to know D. need to study

Part Ⅳ. Word Formation (10 points)

Directions: There are 10 incomplete statements in this part. You should
fill in each blank with the proper form of the given word, and write your


answer on the Answer Sheet.

81. The man told me that the (equip) would arrive in three days.

82. The boy was afraid of (leave) alone in the room at night.

83. Either the teacher or the students are to blame for the bad results of the

(examine).

84. The information technology revolution across Asia is causing a

(short) of skilled labour.

85. Julien was (thank) for his chance to visit the ancient city in the
summer holiday.

86. Most animals know how to relax and they know the importance of (relax)
to their survival.

87. There is a rapid increase in population in that country that has caused food

(short).

88. The teacher said his work was (satisfy) but there was still room
for improvement.

89. I have a (plenty) supply of things to keep the children happy when
we go on long journeys.

90. I was told that Disney World is one of Florida’s major (tour)
attractions.

Part Ⅴ. Translation (20 points)

Section A

Directions: There are 5 sentences in this section. Please translate them from
Chinese into English, and write the answer on the Answer Sheet.

91. 一方面,我们取得了很大的进步;另一方面,我们仍面临很多困难。

92.他说话声音很低,以防房间里的人听见。

93.他打算大学毕业后做一名高中教师。

94.他们不能决定下一步该做什么。

95.我有许多事情要做,你能帮我一下吗?

Section B

Directions: There are 5 sentences in this section. Please translate them from
English into Chinese, and write the answer on the Answer Sheet.

96. He has no chance of passing the examination. He never goes his lessons.

97. He felt a bit nervous when it was his turn to speak.

98. His face become pale with fear.

99. In no case are you to break your word to us.

100. To tell you the truth, I have great doubts about his ability as a teacher.

Part Ⅵ. Writing(20 points)

Directions: For this part, you’ve required to write a composition on the topic“The Teacher-student Relationship”. You should write at least 120 words, and
your composition should be based on the outline given in Chinese below and write
your composition on the Answer Sheet.

The Teacher-student Relationship

Main Points:


1.教师不能对学生太严厉,也不能太松。

2.教师应该鼓励并帮助学生建立正确的学习态度。

3.学生应该尊重教师。





























参考答案



河南省英语密押试卷(一)

Part Ⅰ. Vocabulary and Structure (40 points)

1.C 2. B 3. D 4. A 5. B 6. D 7. B 8. D 9. B 10. B

11. C 12. D 13. A 14. B 15. B 16. C 17. C 18. A 19. A 20. C

21. B 22. B 23. B 24. D 25. A 26. A 27. C 28. C 29. D 30. B

31. D 32. B 33. A 34. D 35. B 36. A 37. C 38. B 39. B 40. C

Part Ⅱ. Reading Comprehension (40 points)

41. B 42. C 43. D 44. C 45. A 46. D 47. A 48. A 49. C 50. D

51. C 52. C 53. B 54. A 55. C 56. A 57. A 58. A 59. D 60. C

Part Ⅲ. Cloze ( 20 points)

61. D 62. C 63. A 64. D 65. C 66. A 67. B 68. D 69. A 70. B

71. D 72. A 73. B 74. A 75. A 76. C 77. A 78. C 79. A 80. D

Part Ⅳ. Word Formation (10 points)

81. management 82. confidence 83. practical 84. attractive 85. operation

86. growth 87. meaning 88. Frankly 89. difference 90. belief

Part Ⅴ. Translation(20 points)

Section A

91.The road is under repair so we had to go round.


92. It is impolite not to return telephone calls—regardless of whom they are
from.

93. The police forced their way/broke into the room, only to find there was
nothing in it.

94. Make sure that you turn off the lights and gas before you leave home.

95. If he had told me his telephone number yesterday, I could have phoned him
now.

Section B

96. 战后,在曾经是剧院的地方建起了一幢新的学校大楼。

97.只是近来当我重新读他的诗时,我才开始欣赏这些诗歌的美妙。

98.我们正在湖中游泳,这时突然下起了暴雨。

99.昨晚有人越狱了。过了很长时间守卫才发现到底发生了什么事情。

100.学习怎样有效地利用因特网作为营销工具,就意味着要学习两类互不相同却又互
相关联的知识。

Part Ⅵ. Writing (20 points)

How to Own a Book

After you have established the property right of a book by purchasing it, what
are you going to do with it? Put it away on your bookshelf just as an ornament showing
how learned you are, or digest it as a part of yourself? Buying is only the prelude
to possession.

But you may ask how to own a book. In the first place, you should read it. A
book can’t be a book if you decline to read it. You can’t get anything if you let
the book lie on the shelf for years. However, reading is not enough. You read books,
but it doesn’t follow that you will become smarter and advance faster. If you solely
absorb what you have read, you’ll only be a bookworm. On the contrary, if you apply
the book’s knowledge to practice, you will find its merits or defects, you may
correct it, use it and even popularize it.

So, whenever you come across a book, please both read it and apply it. Then you
really own a book.





河南省英语密押试卷(二)

Part Ⅰ. Vocabulary and Structure (40 points)

1.B 2. A 3. A 4. A 5. B 6. B 7. B 8. A 9. D 10. B

11. D 12. B 13. D 14. D 15. D 16. D 17. C 18. B 19. A 20. B

21. A 22. D 23. A 24. A 25. A 26. D 27. C 28. B 29. D 30. D

31. D 32. C 33. D 34. B 35. D 36. A 37. B 38. B 39. A 40. C

Part Ⅱ. Reading Comprehension (40 points)

41. D 42. B 43. B 44. B 45. C 46. C 47. D 48. B 49. B 50. A

51. C 52. B 53. A 54. D 55. B 56. B 57. A 58. C 59. D 60. A


Part Ⅲ. Cloze ( 20 points)

61. B 62. C 63. A 64. D 65. C 66. A 67. A 68. B 69. B 70. B

71. C 72. C 73. D 74. B 75. A 76. B 77. C 78. A 79. B 80. C

Part Ⅳ. Word Formation (10 points)

81. equipment 82. being left 83. examination 84. shortage 85. thankful

86. relaxation 87. shortage 88. satisfying 89. plentiful 90. tourist

Part Ⅴ. Translation(20 points)

Section A

91. On the one hand we have made great progress; on the other (hand), we still
have many difficulties.

92. He spoke in a low voice for fear that/lest people in the room should hear
him.

93. He has decided to become a high school teacher after graduation from the
university.

94. They could not decide what to do next.

95. I have a lot of things to do, could you lend me a hand?



Section B
96. 他决没有及格的可能,因为他从来不温习功课。

97.轮到他发言时,他感到有点紧张。

98.因为害怕,他的脸都吓白了。

99.无论在什么情况下,您也不能对我们食言。

100.实话对你说,我对他作为一个教师的能力大有怀疑。

Part Ⅵ. Writing(20 points)

The Teacher-student Relationship



The teacher-student relationship is of vital importance in class. A sound and
efficient tie between teachers and students can help to do away with all the
difficulties and misunderstandings in teaching and learning, and make classes
fruitful.

A teacher should not be too hard on his students. Frequent harsh and demanding
words may discourage the students from giving and answering questions, interacting
and even attending classes. One the other hand, too much freedom and let-alone time
may give rise to no concept of discipline, unfinished homework and poor study
performance on exams. Therefore, the teacher must keep away from the other extreme.

The greatest gift a teacher can bestow the students is an awakening of a passion
for learning. So a teacher should be enthusiastic, encouraging and helpful, and he
should motivate his students to want to learn and form a right attitude toward study.
He must make them see study as a joyful thing but not a burden and encourage them
to work for the whole society when they graduate.

Teachers’ care and love for students is selfish. They not only input the


innocent hearts knowledge, but also help to shape character. Students should have
great respect for their teachers and be polite inside and outside class. The biggest
thing students can do for their teachers as respect may be to serve all the people
heart and soul with knowledge from classes.








推荐相关:

2016年成考专升本英语考前押题卷

2016年成考专升本英语考前押题卷 - 全国各类成人高等学校招生考试专升本考前密押试卷 英语Ⅰ.Phonetics(5 points) Directions:In each of the f...


河南专升本管理密押预测一及答案

河南专升本管理密押预测一及答案_管理学_高等教育_教育专区。河南专升本管理密押预测一及答案 管理学考前密押试卷(一)一、 单项选择题(每小题 2 分, 共 60 分)...


河南省专升本大学语文密押试卷(一)(二)

河南省专升本大学语文密押试卷( 河南省专升本大学语文密押试卷(一) 大学语文密押试卷 一、单项选择题 1.主张文章应“有补于世”“适用为本”的文学家是( ) A....


专升本英语押题班试卷(二)(绝密)

专升本英语押题试卷(二)(绝密)_研究生入学考试_高等教育_教育专区。2012 中安专升本英语押题试卷(二) (绝密) Part 1 vocabulary and structure (30points) ...


2011年河南省专升本天一公共英语(密押试题3套)

天一公共英语三套试卷考前... 25页 10财富值喜欢此文档的还喜欢 ...2011年河南省专升本天一公共英语(密押试题3套) 考前模拟必备———考前模拟必备—...


成都大学专升本英语考前密押试卷

成都大学专升本英语考前密押试卷_英语考试_外语学习_教育专区。成都大学专升本英语...河南省专升本英语密押试... 21页 3下载券 耶鲁学员必看,专升本英语... 51页...


河南专升本管理密押三

河南专升本管理密押三 - 河南省普通高等学校 选拔优秀专科毕业生进入本科阶段学习考试 管理学( 三)一、选择题(每小题 2分,共 60 分) 在每小题的四个备选...


河南专升本考试2013公共英语密押

一、单选题密押部分: 1. I was advised to arrange for insurance ___ I needed medical treatment. A. nevertheless B. although C. in case D. so that...


专升本《管理学》单选题密押100道(附答案)

专升本《管理学》单选题密押100道(附答案)_销售/营销_经管营销_专业资料。1....2010 管理学 天一 密押卷... 67页 1下载券 2011年河南省专升本管理... ...


2011年河南专升本耶鲁集训营密押卷

2011年河南专升本耶鲁集训营密押卷_其它考试_资格考试/认证_教育专区。2011河南耶鲁专升本公共英语 2011 年河南专升本集训营密押卷 Part ⅠVocabulary and structure(40...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com